Cercar

Galeria Sala de Premsa

Protocol Covid-19 per contacte directe

Proves de detecció de la Covid-19

La valoració del professional sanitari és el principal criteri diagnòstic de la COVID-19. Les proves de detecció són eines de suport que complementen la seva valoració.

El professional sanitari és qui indica si cal fer alguna de les proves i quina és la més adient, d'acord amb les circumstàncies de la persona, la presència o absència de símptomes, els dies d’evolució de la malaltia, els antecedents de contacte amb un cas positiu i la fase de la pandèmia.

Tipus de prova: consultar info catsalut aquí.

Resultats de les proves (aquí).

 

Els contactes estrets són persones que han compartit espai amb un positiu de COVID-19 a menys d'1,5 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.

El seguiment de contactes estrets s’activa quan un cas sospitós queda confirmat per una prova diagnòstica; els resultats d’una possible prova, els pots consultar a La Meva Salut.

Soc contacte estret d’un cas positiu i:

* El meu resultat ha sortit negatiu.
* El meu resultat ha sortit positiu. Què he de fer?

A/ Persones sense la pauta de vacunació completada. Persones amb la pauta de vacunació completada i amb símptomes:

B/ Persones amb la pauta de vacunació completada i sense símptomes

 

Vols saber si ets un contacte estret d'un positiu de COVID-19?

Fes aquest test en  menys d'un minut  i coneix quines  mesures has de prendre:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/deteccio-de-casos-i-seguiment-de-contactes/contactes-estrets

 

Infomació general de la Covid-19: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.