Cercar

L'Esport dels Dards Organismes

Federació Catalana de DardsEl 30 de novembre de l'any 1990 es van unir les associacions esportives, clubs, agrupacions esportives i d’esportistes darderes catalanes per crear la Federació Catalana de Dards (FCD), una entitat esportiva privada, d’utilitat pública amb interessos cívic, social, esportiu i educatiu.
La FCD és l’òrgan que regula la pràctica dels dards a Catalunya i es regeix en matèria competitiva i disciplinària per la World Darts Federation (la Federació Mundial de Dards).
 
Al territori espanyol només hi ha dues comunitats autònomes, Catalunya i Balears, que reconeixen els dards com un esport, i no existeix una federació espanyola de dards legalitzada i reconeguda pel govern espanyol.
 

Ferderació Mundial de DardsLa World Dards Federation (WDF) és l'òrgan mundial on están afiliades totes les Federacions que regulen l'esport dels dards i són reconegudes pel Govern dels respectius païssos.
La WDF fomenta l'esport dels dards en aquests paisos i entre ells, proporciona una competició mundial de genere masculí i femení, no té caracter polític i no fa distincions racials, no té ànim de lucre, treballa per mantenir viu i alt el nivell dels dards fomentant la seva presència i organització en tot el món. Promou competicions arreu del món.
Bianualment organitza la World Cup i la Copa Continetal (Europe Cup en el nostre àmbit). Anualment co-organitza i reconeix més de 80 oberts puntuables per al seu pròpi rànquing, la Ordre del Mèrit.
 
 
La British Darts Organisation (BDO) és l'organització britànica que uneix les federacions de dards del Regne Unit: Escòcia, Irlanda, Gal·les i Anglaterra.
És l'encarregada d'organitzar el Campionat Mundial Professional de Dards on els esportistes s'hi classifiquen per mèrits pròpis segons el rànquing mundial i segons el seu propi rànquing, on els esportistes sumen punts ens els diversos oberts que es celebren arreu del món i són reconeguts i aprovats per la BDO. També organitza i supervisa les competicions inter-country, dins del Regne Unit. 
El 2020 va organitzar el darrer campionat mundial, que va passar-lo a organitzar la WDF directament.
 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.