Cercar

Catalonia Open Notícies

Rànking BDO: Informació i punts per al
Catalonia Open i el FCD Anniversary Open

Aquest any, les competicions internacionals organitzades per la Federació Catalana de Dards estan d'enhorabona, i en un sol cap de setmana repartirà un bon nombre de premis en beques i més punts per al Rànquing BDO i WDF. Amés aquest any hi poden participar molts més esportistes, ho expliquem en aquesta noticia.

A principis d'any l'Organització Britànica de Dards (BDO) va aprovar l'actualització del reglament per als Rànquings classificatoris per al Mundial de Dards, el BDO Lakeside World Professional Darts Championship. D'aquests rànquings al Western Europe hi ha el grup de les competicions organitzades per les Federacions membres de la WDF de la zona de l'oest d'Europa, i on queden agrupats el Catalonia Open i la nova competició, el FCD Anniversary Open.

Dins d'aquest rànquing, les competicions reparteixen un punts que, fins l'any passat anaven en funció de la participació, com la WDF. Però amb la nova actualització, els punts que s'atorguen van en relació dels premis que hi ha en joc. Aquests premis tradicionalment s'ha quantificat amb diners. 

Donat aquest canvi de reglamentació, des de la Federació Catalana de Dards (FCD) s'ha apostat, amb un especial esforç, per mantenir les categories masculina i femenina del Catalonia Open, incrementant la dotació econòmica dels premis. 

Per altra banda, amb l'extraordinària competició en motiu del 25è Aniversari de la Federació, s'ha creat el FCD Anniversary Open, que es celebrarà el dia següent del Catalonia Open. Aquesta nova competició, de forma extraordinària també gaudirà de punts per aquest rànquing, però en una categoria inferior, gràcies a les bones gestions del Tournament Manager de la Federació.

A continuació us detallem els punts que hi ha en la Categoria Masculina, que el Catalonia Open manté la Categoria C, mentre el FCD Anniversary Open serà de Categoria Regional. Els punts es reparteixen segons la posició final que assoleix l'esportista, i queden de la següent forma:

Mens ranking points

 

 

I en Categoria Femenina el Catalonia Open és de Categoria C i el FCD Anniversary és de Categoria D, repartint els punts següents segons la possició final: 

Womens ranking points

  

Ampliant informació:

Al Mundial de Dards, conegut com el Lakeside, hi participen 40 esportistes masculins que són: Els 16 primers del Rànquing Mundial de la BDO, que seran els caps de sèrie d'aquesta competició; del 17è al 24è també es classifiquen automàticament, però ja no són caps de sèrie; hi ha els esportistes classificats fora del Top24 i que inicien la seva participació a la Ronda Preliminar com els campions dels 8 Rànquings Regionals de la BDO (o el primer esportista que no estigui entre els vint-i-quatre primers del rànquing general, que aquí està inclòs el Western Europe), més 4 esportistes que es classifiquen al Play-off Lakeside (on hi poden participar només els esportistes classificats per al Masters Mundial) i els 4 esportistes classificats al Winmau World Masters. 

Pel que fa a les 16 jugadores femenines, que participen al Lakeside, també son classificades de la mateixa manera però en menor nombre.
 
Actualment la Federació atorga al Campionat de Catalunya accèssit directe per al Winmau World Masters i els Play-off Lakeside al campió de Catalunya Femení i Masculí. I després n'hi ha tres esportistes masculins i la millor jugadora femenina que obtenen l'accèssit amb el Rànquing Destí Winmau. Amb tot fan un total de 6 esportistes nacionals que obtenen la doble participació a competicions on un total de 8 esportistes es classifiquen per al Mundial de Dards.
 
Per altra banda, tant el Catalonia Open com el FCD Anniversary Open també reparteixen punts per al Rànquing de la Federació Mundial de Dards (WDF), i al final de tots els classificatoris reparteix beques entre els millors classificats. En aquest rànquing les dues competicions són a nivell masculí de 2a categoria i a nivell femení de 3a categoria.
 
Qui pot participar?
 
Tots els esportistes, amb l'excepció dels que tinguin una tour card de la PDC, com ja vam explicar fa uns dies a l'article sobre l'eliminació de la Regla dels 365 dies (veure article aquí). I amb l'excepció també, d'aquells esportistes sancionats per qualsevol de les federacios membres de la WDF.
 

Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.