Cercar

Competicions Competicions World Darts

MEDCUP 2019: resum i resultats catalans

  • Quart  lloc per a les dues seleccions catalanes femenines en la Med Cup de dards.
  • Catalunya  acaba 7a en la categoria masculina després d’haver topat amb els dos finalistes per equips i els campions per parelles.
  • Les dues seleccions catalanes femenines presents en la Mediterranean Cup de dards han estat quartes en la competició disputada aquesta setmana a Salou.
  • L’excel·lent primera fase dels dos combinats -diferenciats amb els noms Catalunya Red i Catalunya Yellow- en el torneig per equips va ser decisiva per assegurar aquesta doble classificació. Tanmateix, les primeres posicions de grup han estat acompanyades per una doble derrota en les semifinals, que ha evitat la presència en un podi global encapçalat per Turquia 1 i França 1 -or compartit- i tancat per Turquia 2 -tercera-. Els punts sumats en el quadre individual també comptaven per a la general. Sí que, en canvi,  les catalanes han pogut recollir les medalles de bronze corresponents a la classificació per parelles.
 
Èxit organitzatiu
Pel que fa a l’equip nacional masculí, només ha pogut ser 7è, en bona mesura, per la mala sort en els sortejos. Va coincidir en el mateix grup amb els dos finalistes per equips i, a més, els guanyadors del torneig per parelles van ser els que van frenar el millor duo català. En qualsevol cas, l’organització de la Med Cup ha significat un triomf per ell mateix per a la Federació Catalana de Dards, atès que era el primer campionat per seleccions on exercia d’amfitriona. “La resposta de les vuit delegacions participants ha estat molt bona. Tot ha sortit d’acord a les expectatives”, afirma el president de la FCD, Tito Salvadó.
 
Un inici de somni
Les dues seleccions catalanes femenines van acabar primeres de grup en la competició per parelles, amb un balanç de tres victòries i una sola derrota. Catalunya Yellow va batre Espanya (4-0), França 1 (4-2) i Romania 2 (4-0), abans de cedir per la mínima davant de Turquia 2 (3-4). La diferència de jocs a favor i en contra (+13) li va permetre avançar en la classificació del grup A a franceses (+7) i turques (+5). El grup B encara va ser igualat, ja que Turquia 1 i Catalunya Red van presentar el mateix registre de jocs guanyats i perduts (15-9). L’enfrontament directe, amb triomf de María José Gómez (CD Olot) i Núria Plaza (CD Piritoño) en l’última jornada (4-3), ho va decantar tot. Abans, les catalanes havien derrotat Romania 1 (4-0) i Malta (4-2) i havien cedit enfront França 2 (3-4).
 
Mala sort amb el doble final
En les semifinals, Catalunya Red va cedir des de l’inici davant de França 1 i va perdre amb claredat (0-4). No va ser el cas de Loli Cascales (CEDSAB) i Iolanda Riba (CD Baix Camp), membres del combinat Catalunya Yellow, que es van anotar el primer joc contra Turquia 1. Les otomanes, amb la guanyadora del torneig individual, Emine Durson, en les seves files, van remuntar fins a l’1-2 però van tenir molta sort en el següent joc, que hauria pogut caure del cantó català en cas d’haver aconseguit el doble 1 que necessitaven al final. El requisit de tancar qualsevol part amb un dard al doble va seguir fent la guitza a les catalanes, que es van acomiadar de l’objectiu de disputar la final per un resultat força enganyós (1-4).
 
Més  punts en l’individual
En la competició individual femenina, les esportistes que va arribar més lluny van ser María José Gomez i Iolanda Riba, tot aconseguint l’accés als quarts de final i sumant dos punts cadascuna. Gómez va batre l’espanyola Azucena Ruiz (4-1) i la romanesa Suzana Neagu (4-0) abans de perdre enfront de la turca Emine Dursun (3-4); mentre que Riba va batre la romanesa Oana Birsan (4-3) abans de cedir davant de la turca Merve Erden (3-4). Pel que fa a Loli Cascales, va superar la francesa Priscilla Savry (4-3) i va cedir contra la turca Hatice Sinem Sengul (3-4); i Núria Plaza va perdre contra el gran referent de l’equip francès, Carole Frison (4-3).
 
El debut ho marca tot
L’actuació de la selecció masculina va estar condicionada per la baixa a última hora de Carles Arola (CD Piritoño). Tot i que el seu substitut, Samuel Famoso (Club Dards Terrassa), va tenir un rendiment molt meritori, el combinat català només va sumar punts en els quadres individual i per parelles. Per equips, Catalunya es va arribar a avançar de quatre jocs (7-3) en el debut contra Gibraltar però va acabar caient per la mínima (8-9). Després de plantar cara (6-9) davant de qui acabaria sent el campió del grup, Romania, Catalunya va perdre totes les opcions en el tercer i definitiu partit contra Malta (2-9). Tots dos rivals acabarien sent els finalistes de la competició. 
 
Eliminacions prematures
Pel que fa al quadre individual, els catalans Enric Cid (CD La Xarxa) i Samuel Famoso van passar a la segona eliminatòria després de derrotar, respectivament, el xipriota Thomas Kapnisis (4-3) i l’espanyol Jesús Almazán (4-3). No obstant això, van quedar eliminats immediatament després pel mateix resultat (0-4): Cid enfront de l’espanyol Fernando López i Famoso, del francès Thibault Tricole. Josep Arimany ‘Masnou’ (Club Dards Olot) -davant del romanès Adrian Frim (0-4)- i Sergio Garrido (CD Baix Camp) -contra el romanès Alexandru Stoian (0-4)- van cedir en l’estrena.
 
Un triomf que val sis punts
Per parelles, la sort va tornar a ser esquiva. Sobretot per a Samuel Famoso i Garrido, que van caure per la mínima (4-3) en el primer partit, que els enfrontava als espanyols José Ángel Castillo i Valero Gasca. ‘Masnou’ i Enric Cid van imposar-se als romanesos Alexandru Stoian i Laszlo Kadar (4-2) però no van poder amb els francesos Jacques Labre i Michael Estevez (2-4), finalment guanyadors del torneig. Tanmateix, aquesta eliminació als quarts de final equival a la cinquena plaça i, per tant, a 6 dels 10 punts acumulats en la classificació general masculina.
 
En aquest enllaç hi podeu consultar tots els resultats de totes les competicions: aquí.

Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.