Cercar

Competicions Campionats de Catalunya

Catalunya Cup 2017: Campió Piritoño

El Piritoño de Malgrat de Mar s'alça guanyador de la Catalunya Cup per primera vegada.

Olot ha tornat a ser l'epicentre darder del cap de setmana i el Palau Firal n’ha estat l’escenari per acollir la 10a CATALUNYA CUP. Competició organitzada per la Federació Catalana de Dards que aquest any ha comptat amb la col•laboració del Club Dards Olot de l’Associació Darders de la Garrotxa. 

Aquesta competició de dards punta d'acer es caracteritza pel seu format de joc un round robin d’equips mixtes, essent obligatori que com a mínim hi hagi una jugadora femenina titular en tots els partits, mantenint l’aposta per fomentar l'esport femení.  La competició és oberta a tothom, on els esportistes federats comparteixen i ensenyen l’esport dels dards amb la resta de participants.
 
La finalitat de la Catalunya Cup es passar un bon dia de dards i permetre als clubs provar futurs fitxatges per incrementar les seves plantilles. Per això la competició ha canviat de dates i ha deixat de celebrar-se al final de la Lliga Catalana per passar al final de la primera volta, per permetre les darreres incorporacions als Clubs.
 
Una any més s'han superat de llarg el centenar d'esportistes participants arribats d’arreu de Catalunya on els garrotxins han estat els més participatius amb tres equips.
 
La competició es va desenvolupar amb un total de 14 línies de tir instal•lades al Palau Firal d’Olot. El llançament d’honor i tret de sortida el van donar el Sr. Josep Berga Vayreda primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Olot, en Josep Maria Salvadó Val, president de la FCD i en Josep Arimany Torrent, president del CD Olot.
 
La primera fase de la competició es va disputar en format lligueta on cada partit es jugava en round robin, tots contra tots, al millor de 25 jocs al 501 doble out.
 
La competició va començar puntual i tots els equips van entrar en acció simultàniament des d'un bon inici. Des de la primera ronda ja es va començar a veure la gran igualtat i qualitat dels equips. 
 
Al Grup A el Vdards de Palafrugell es va classificar en primer lloc després de guanyar tots els seus partits amb certa facilitat. El segon lloc va estar emocionant fins a darrera hora entre l’Allen Darts d’Olot i el Cossetans de Tarragona, que en el partit final del grup, en el que a més s’enfrontaven,  es va resoldre favorable als d’Olot. El quart lloc va ser pel CD La Xarxa de Puig-Reig, que no va guanyar cap partit. Al grup A es van jugar 109 jocs en total.
 
Al Grup B  va ser dominat pel Palafrugell que va guanyar els seus tres partits per 13-7. El segon lloc es va decidir també en el darrer partit on el Guardiola de Manresa va guanyar 13-10 al CD Olot, classificant-se segon i rellevant al tercer al CD Olot i com un dels dos millors tercers per passar de ronda. El quart lloc va ser per l’Esplugues de Llobregat. Al grup B es van jugar un total de 120 jocs en total.
 
Al Grup C amb cinc equips va disputar 204 jocs totals en 10 partits. La gran igualtat dels equips va ser patent en aquest grup, on no va ser fins els darrers partits que es van definir les posicions finals de la classificació. El Piritoño de Malgrat de Mar va guanyar els quatre partits i va passar primer de grup. L’Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca amb una derrota va ocupar el segon lloc. El tercer lloc va ser pel Lligues ADG d’Olot, que per diferència de jocs a favor i en contra, va classificar-se tercer en el darrer partit. El quart lloc va ser per l’equip de Puig-Reig i el cinquè lloc per al Baix Camp de Reus. 
 
A la segona fase de la competició els equips van quedar emparellats els primers de grup com a caps de sèrie amb els segons i els dos millors tercers, en un quadrant a ko directe. Als quarts de final alguns partits també es van resoldre al punt de desempat, fruit de la gran igualtat entre els equips participants. 
 
Aquesta edició el nivell ofert pels participants ha estat globalment més alt, i es que els dards catalans passen per un bon moment de forma que queda reflectit a les estadístiques, quan els esportistes assoleixen un major nombre de llançaments màxims i de tancades de joc de més de 100 punts.
 
A les semifinals el Piritoño es va desfer del líder de la Lliga Catalana, el Vdards de  per 7-13 i per altra banda l’Aigüestoses va guanyar al Palafrugell per 4-13. El Piritoño i l’Aigüestoses van tornar a creuar-se a la final desprès de la fase inicial de grups, rememorant també la final de l’any passat. Aquest cop però la victòria final va ser per el Piritoño en un emocionant partit que es va resoldre al joc de desempat. Amb un resultat de 13-12 el Piritoño de Malgrat de Mar es va alçar per primera vegada campió de la Catalunya Cup d’Equips de dards.

La Catalunya Cup d'aquest any va durar quasi deu hores, és van jugar un total de 578 jocs i 29 partits amb un total de 13 equips participants. Reduint el total d’hores de competició i sumant més jocs i més partits disputats que en l’edició anterior. Un cop més la Catalunya Cup ha estat un éxit que ha estat possible gràcies a tots els participants, a la col·labroació excel·lent del CD Olot i de l'organització.
 
QUADRANT FINAL:
Quarts de final - Last 8 
Vdards 13- 5 CD Olot
Piritoño 13-4 Guardiola
Palafugrell 13-12 Lligues Adg.cat
Aigüestoses 13-2 Allen Dards

Semifinal - Last 4 
Vdards 7-13 Piritoño
Palafrugell 4-13 Aigüestoses
 
Final 
Piritoño 13-12 Aigüestoses

Resultats de la fase de grups, classificació de la fase de grups i quadrant final disponibles a la zona de descàrrega al marge dret d'aquesta noticia.


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.