Cercar

Galeria Sala de Premsa

Procés participatiu d'actualització de la LLIGA CATALANA

Aquest dissabte 12-novembre es va celebrar a Puig-Reig la primera reunió del procés participatiu d'actualització de la Lliga Catalana de dards. La primera d'una sèrie de reunions on anirem treballant la reforma d'aquesta competició.

El primer dels passos és posar els fonaments i explicar la forma de treballar, per a procedir d'una forma ordenada i no aprofitar al màxim el temps de tots.

Aquí teniu el vídeo de la introducció a la reunió, com que l'audio no acaba de ser del tot bo, més avall us deixem el text i l'enllaç per a fer les vostres aportacions. Si voleu aquí o a la zona de descàrrega podeu tenir la informació en pdf.

Amb la col·laboració de tots els clubs i esportistes obtindrem un millor resultats, ara pots dir la teva:

PROCÉS PARTICIPATIU D’ACTUALITZACIÓ DE LA LLIGA CATALANA 2023-24

Preàmbul
Iniciem una sèrie de reunions del grup de treball que ens han d’ajudar a definir les millores a aplicar a la Lliga Catalana.

La Lliga Catalana és una competició que des dels seus inicis no ha sofert variacions significatives i que en el llarg dels anys no ha evolucionat. Ha sigut una competició que s’ha mantingut durant aquest temps amb un grup d’uns 6-7 clubs fidels, que han mantingut viva aquesta competició. Alguns han militat a la Divisió d’Honor o a la Lliga territorial de Tarragona, d’altres no han faltat cap any i porten molts anys a la Lliga i d’altres que, malgrat ho han fet de manera intermitent, han tornat.

En el transcurs dels 31 anys de la Lliga Catalana, la vida social i les tecnologies actuals no tenen res a veure a les que hi havia al 1990, com tampoc la perspectiva de veure les coses, les necessitats que tenim i les necessitats que ens generen els diferents inputs socials. Paral·lelament també ha canviat la manera de veure i seguir les grans competicions a nivell global i en especial a l’esport dels dards.

En aquests més de 30 anys també ha sofert un canvi l’oci i l’entreteniment, la immediatesa de la informació amb l’arribada d’internet i la eclosió de les xarxes socials, que cada cop n’hi ha més i de més diverses.

Sense evolució el futur queda en no res, s’acaba morint o desapareixent, i no és el que volem per al nostre esport i per a la Federació.

Ara al 2022 és el moment de fer ja una transformació que serveixi per a modernitzar i millorar aquesta competició, adaptant-la les necessitats i temps actuals. Aquesta transformació que estem iniciant vol suposar tenir una gestió efectiva de la competició i construir un futur pròsper al mateix temps.

Gairebé totes les competicions de la Federació s’han anat actualitzant i modelant a les necessitats del moment. L’exemple més clar el tenim amb els darrers campionats de Catalunya amb les tablets que ens ha permès donar més ritme als partits i a les competicions. A la vegada que s’ha pogut seguir la competició des del telèfon mòbil i per tant des de qualsevol punt del món. Al mateix temps s’ha eliminat el problema d’apuntadors, de retoladors, d’esborradors... i encara tenim marge de millora.
 
Aquests petits passos ens fan créixer en audiència i sobretot en participació, que és el nostre principal objectiu.


Definir una metodologia de treball
Per modernitzar una competició com la Lliga Catalana ho volem fer de forma participativa, amb la col·laboració dels presidents i esportistes, escoltant el màxim nombre de punts de vista diferents i mirant de dissenyar un model de competició que ens permeti créixer i que senti unes bases d’un futur amb diverses perspectives: ja siguin geogràfiques, de nombre de clubs i de nombre d’esportistes per equips, entre d’altres.

Comencem seguint les mateixes passes que hem seguit en les competicions que ja hem transformat fins a dia d’avui:


1/ Revisar el model de la competició, la Lliga Catalana actual (el perquè):
Ens hem de centrar en com la transformació i el canvi han d’ajudar a mantenir i fins i tot millorar el funcionament.

Bàsicament ens centrarem en definir les coses que no agraden, que no estan funcionant d’una forma òptima, que en els temps actuals no encaixen en la quotidianitat i funcionament d’ara.
 

2/ Definir les necessitats actuals de competició (què volem). Definir una estratègia que ens permeti evaluar com fer aquest pas disruptiu, o d’evolució de la competició, amb la finalitat de generar un creixement en la màxima competició regular, que a la vegada pugui ser extensiu a un major nombre de competicions de la pròpia federació.
Per començar necessitarem saber el què volem canviar per començar a definir cap a on ho volem portar.
En aquest apartat s’ha de tenir en compte les noves necessitats a nivell social actual i tenir clar que una de les coses que es volen fer és actualitzar és el format de joc.


3/ Definir els canvis a dur a terme.
En aquest punt necessitarem conèixer el funcionament d’altres lligues de dards punta d’acer, fer-ne una relació amb les dades que per nosaltres son rellevants:
- Nombre d’esportistes per equip: mínim i màx
- Format de joc:
- Durada dels partits:

Un cop tenim recopilades totes aquestes dades, s’ha de posar en valor cada un dels formats i combinar-ho amb les necessitats que hem definit, per tal d’extreure un format de joc que reuneixi el major nombre de necessitats i que a la vegada sigui acord amb el seu funcionament.


4/ Com durem a terme aquest nou format de competició:
Un cop definit el nou format s’haurà d’avaluar com es fa la seva gestió, aquest punt ens farà canviar alguns aspectes definits anteriorment, per adaptar-ho al sistema de gestió que s’utilitzi per a la competició.


5/ Quan iniciem els canvis:
Per assegurar-nos que la implantació es fa sense problemes i sigui exitosa, haurem de planificar com anunciem la informació, quan apliquem el canvi i fer que la informació estigui d’abast per tothom.


Més avall deixem un enllaç per tal de començar a entrar la informació de les vostres aportacions i en farem un resum per a la propera trobada.

Moltes gràcies per la teva col·laboració, amb tu fem diana!

A Puig-Reig, 12 de novembre de 2022


Josep Maria Salvadó Val
presdient
Federació Catalana de Dards

 

Formulari participacitiu per complimentar la vostra aportació respecte el punt 1 i 2: https://forms.proceslligacatalana

(Aquest formulari el tancarem el dia 30-desembre-2022)

 

 


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.