Cercar

Galeria Sala de Premsa

Consells per prevenir els efectes de la calor

A continuació us detallem alguns consells i recomanacions per a prevenir les altes temperatures que ens podrem trobar durant aquestes setmanes i practiquem esport.

Estar ben hidratats
Amb la calor la pèrdua d'hidratació és més gran, i si a més estem practicant alguna activitat física, encara més. Per això és important beure aigua (que no sigui molt freda) o algun tipus de beguda isotònica que ens ajudi a mantenir el cos hidratat i ens permeti recuperar líquids i les sals minerals que necessitem. Sovint els cops de calor són el resultat d'una falta d'hidratació, i no de les altes temperatures. Beveu aigua o sucs de fruita fins i tot sense tenir set. Eviteu begudes alcohòliques o amb alt contingut en sucre.

Alimentació
Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories. Una peça de fruite entre partits i àpats serà una bona font d'energia.

Protegir la pell de la radiació solar

Sempre cal posar-se crema solar protectora però especialment a l'estiu, i protegir-se el cap de la radiació directa dels raigs ultraviolats del sol. Cal posar-se un factor de protecció alt i portar la crema a mà per aplicar-la cada 30 minuts aproximadament, ja que la suor fa que la pell quedi desprotegida més ràpid.
Utilitza roba adequada per fer esport
 
Roba / equipació
La roba, a més de comoditat, també ens protegeix del sol i de la calor. És recomanable utilitzar peces transpirables que no acumulin la humitat que desprèn el nostre cos en fer exercici. Portar altres polos i samarretes per canviar-nos i evitar un excès de suor a la roba i evitar olors que puguin ser molestes.  

Calçat
Per una prevenció eficient sempre es recomanable practicar els dards amb calçat que tapi els peus, per evitar l'impacte d'un dard rebotat, bé sigui quan s'està jugant, anotant o en les zones de descans.

Quins són els símptomes del cop de calor?
Hi ha alguns símptomes que ens poden alertar com poden ser la temperatura molt alta; el mal de cap; les nàusees, una set intensa, convulsions i somnolència o pèrdua del coneixement.
Davant d'aquests símptomes, traslladeu la persona a un lloc més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la, venteu-la i aviseu urgentment els serveis emergències (061).
Recordeu el número de CatSalut Respon (061), que us pot atendre diàriament, durant les vint-i-quatre hores. Allí us poden donar consells de salut, indicar-vos els centres sanitaris més propers o, si és necessari, activar una atenció domiciliaria.

Consells de la Agència de Salut Pública de Catalunya i la FCD


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.