Cercar

Catalonia Open Notícies

9th CATALONIA OPEN DARTS: Winners Aileen de Graaf and Andy Batens

Cada primer cap de setmana de setembre es celebra a Calella el Catalonia Open, la competició de dards internacional més important que es celebra a la Península, que aquest any arriba a la novena edició.

Un cop més la seu ha estat l’antiga fàbrica Llobet Gurí, que després de la pausa obligada per la Covid del 2020, s’ha utilitzat un espai més ampli per donar cabuda als quasi 300 participants que hi ha hagut en tot el cap de setmana. La novena edició  del Catalonia Open s’ha vist afectada per la pandèmia, que ha suposat un descens de la participació entorn el 40% respecte el 2019, l’any en que és van assolir els millors registres d’aquesta competició. Malgrat tot, un any més, hem pogut veure de prop un bon nombre d’esportistes europeus que no han deixat escapar la oportunitat de venir a Catalunya per sumar el major nombre de punts per al rànquing mundial.

Aquest Catalonia Open ha copat l’atenció al món dels dards, ja que ha suposat  la represa de les competicions puntuables del rànquing mundial. Un focus que ha situat Catalunya i a la Federació Catalana de Dards novament en primer pla i que s’ha aprofitat per projectar i promocionar l’esport dels dards amb la col·laboració de l’Esport Plus TV, el nou canal de l’esport català que ha emès en directe la fase final de la competició.

S’han disposat un total de 40 línies de tir per on han passat els esportistes, 142 al quadre masculí i 26 al femení .

Pel que fa a la representació catalana al quadre femení les més destacades han estat Estefania Ros Gode, del CD Terrassa, i Montse Boronat, del CD Tarragona, que han perdut a quarts de final. Pel que fa Estefania ha perdut davant Priscilla Steenbergen, holandesa cap de sèrie número tres, per 4-0, mentre Montse ha perdut per la mínima de 4-3 davant Aileen de Graaf, també holandesa i cap de sèrie número u. Els dos cinquens llocs han estat molt ben rebuts per les jugadores, que malgrat perdre han ofert un molt bon joc.

A la final femenina hi han arribat Aileen de Graaf (NET), que ha semifinals ha superat Sue Cusik (ENG) per 4-1 i Anna Forsmark (SWE) que ha guanyat 1-4 a Priscilla Steenbergen (NET). La final va començar dominada per Anna que es va adjudicar el primer joc, però Aileen va fer valdre la seva condició de favorita i va agafar la iniciativa del partit per acabar guanyat 4-1 proclamant-se campiona i rellevant a la seva compatriota Sharon Prins.

 Al quadre masculí han estat quatre els esportistes catalans que han guanyat el quadrant inicial i que s’han classificat per als vuitens de final. Dels quatre millors en Francesc Pumarola ha perdut 1-4 davant d’en Martín Martí, assolint un excel·lent 9è lloc. A quarts de final en Daniel Zapata també s’ha vist superat per en Martín per un 4-0, rellevant a en Dani a la 5a posició, la mateixa que ha assolit en Carles Arola, que ha perdut per la mínima 4-3 davant d’en Ricardo Ham (NET).

Ja a semifinals el català Martin Martí ha superat al danès Brian Lokken per 4-2 mentre Andy Baetens (BEL) es va classificar per la final guanyat 4-3 a Ricardo Ham (NET).

Una final masculina inèdita entre Martín Martí i Andy Baetens. El català disputava la seva segona final, desprès de proclamar-se campió al 2016, mentre per Andy era la primera. El belga es va mostrar molt sòlid i amb partides de 14 dards va començar per davant al partit. El domini d’Andy el va saber mantenir per acabar guanyant 5-0 registrant una mitja extraordinària de 105,85 proclamant-se campió, superant el rècord en una final del Catalonia Open.

Després de set hores de competició Aileen de Graaf (NET) i Andy Baetens (NET) s’han proclamant campions del 9th CATALONIA OPEN. 

 

L’any vinent el Catalonia Open es celebrarà la 10è edició i esperem que el 3 de setembre de 2022 la situació permeti la participació dels esportistes habituals, que aquest any no han pogut viatjar.

 

RESULTS:

9th CATALONIA OPEN
September 4th – 2021
     
MENS SINGLE RESULTS
FINAL
ANDY BAETENS (BEL) (4) 5-0 MARTIN MARTI(CAT) (3)
SEMIFINAL
RICARDO HAM (NET) 3-4 ANDY BAETENS (BEL) (4)
MARTIN MARTI(CAT) (3) 4-2 BRIAN LØKKEN (DK) (7)
LAST-8
RICARDO HAM (NET) 4-3 CARLOS AROLA (CAT)
ERIK VAN RIJSWIJK (NET) 2-4 ANDY BAETENS (BEL) (4)
MARTIN MARTI(CAT) (3) 4-0 DANIEL ZAPATA (CAT)
BRIAN LØKKEN (DK) (7) 4-2 FRANCESCO RASCHINI (ITA) (2)
LAT-16
RICARDO HAM (NET) 4-2 PATRICK MAAT (NET)
CARLOS AROLA (CAT) 4-3 STEVEN MORRISON (FRA)
ERIK VAN RIJSWIJK (NET) 4-2 ROEMER MOOIJMAN (NET) (5)
ANDY BAETENS (BEL) (4) 4-0 JUAN ANTONIO MORENO (SPA)
MARTIN MARTI(CAT) (3) 4-1 FRANCES PUMAROLA (CAT)
DANIEL ZAPATA (CAT) 4-1 JESSE DELORME (FRA)
BRIAN LØKKEN (DK) (7) 4-1 CARLOS GARBAYO MARTINEZ (SPA)
FRANCESCO RASCHINI (ITA) (2) 4-1 DAVID KIRWAN (SCO)
     
LADIES SINGLE RESULTS
FINAL
AILEEN DE GRAAF (NET) (1) 4-1 ANNA FORSMARK (SWE)
SEMIFINAL
AILEEN DE GRAAF (NET) (1) 4-1 SUE CUSICK (ENG)
PRISCILLA STEENBERGEN (NET)(3) 1-4 ANNA FORSMARK (SWE)
LAST-8
AILEEN DE GRAAF (NET) (1) 4-3 MONTSE BORONAT (CAT)
SUE CUSICK (ENG) 4-3 KATHARINA VONRUFS (SWI) (4)
PRISCILLA STEENBERGEN (NET)(3) 4-0 ESTEFANIA ROS GODE (CAT)
ANNA FORSMARK (SWE) 4-0 PAULA JACKLIN (ENG) (2)


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.