Cercar

Catalonia Open Notícies

8th CATALONIA OPEN winners: Kevin Doets -NET and Sharon Prins -NET

Catalunya ha estat un cop més l’epicentre dels dards a Europa.  Aquest cap de setmana a Calella s’hi ha celebrat el  Catalonia Open una doble cita puntuable per al rànquing mundial que classifica els campions de forma directa per a participar el Masters Mundial i el play-off del Mundial Individual.

El 8è CATALONIA OPEN, s’ha convertit en segon esdeveniment internacional amb més participació del cap de setmana. Uns bon registres que ha arribat després del creixement progressiu que ha experimentat la doble cita catalana que ha superat el rècord  de participants en un 15% deixant-lo, per primer cop, per sobre dels 250 inscrits.

La molt bona feina de la Fedació Catalana de Dards a les darreres edicions del Catalonia Open i l’èxit de la Mediterranean Cup de maig, han fet permès seguir aquest notable creixement i trencar amb la dinàmica de les principals competicions europees, que han anat baixant la participació.

Al Catalonia Open hi venen esportistes de més de 20 nacionalitats diferents, destacant, principalment del Regne Unit, Països Baixos i els esportistes de les seleccions nacionals de la resta d’Europa.

 

La competició es regeix sota la normativa de la Federació Mundial de Dards, en un quadrant a KO directe i jugant al millor de 7 jocs al 501 Doble Out (sortida en doble). El Catalonia Open s’ha desenvolupat amb 40 línies de tir i un escenari principal on s’ha jugat la fase final tant en dones com en homes.

 

Una any més hem pogut veure de prop un bon nombre d’esportistes del Top100 mundial, que no han deixat escapar la oportunitat de venir a Catalunya per sumar el major nombre de punts per al rànquing mundial.

 

Pel que fa a la representació catalana al quadre femení Iolanda Riba va ser la única que va guanyar la final de quadrant per 1-4 davant Sviatlana Tuzhykaya (Bielorrusia), mentre Núria Plaza i Anna Garcia la van perdre per 4-2 i 4-0 respectivament. A quarts de final Iolanda es va creuar amb una Ramona Eriksen (NOR) amb molt bona forma que la va guanyar 2-4.

Al quadre masculí és on hi hagut més èxit per als esportistes catalans. A la final de quadrant hi van guanyar en Daniel Carrasco, Carles Arola i Martín Martí, mentre hi van arribar però van perdre en Hilari Pons i Francesc Pumarola.

A quarts de final en Daniel Carrasco va perdre davant Gabriel Florin per 4-0. Mentre en Carles Arola i Martín Martí van arribar a les semifinals. Anaven per cantons diferents del quadrant i això feia possible que poguéssim tenir la primera final catalana del torneig. En Carles va guanyar amb comoditat 2-5 a Gabriel Florin (romanès establert a España). Però en Martín Martí no va poder vèncer al jove Kevin Doets (Països Baixos) davant del qual va perdre 5-3.

 

A la final femenina hi va arribar per setena vegada la holandesa Sharon Prins que aques cop es creuava amb la noruega Ramona Eriksen. La sortida la va guanyar Ramona però no la va aprofitar i va perdre el primer joc. Amb nombroses tirades de 100 la holandesa es va tornar a avançar al marcador amb la sortida a favor. Amb un 0-2 Sharon veia prop revalidar el títol, però la Ramona es va posar per feina, amb una tirada de 140 es va avançar per tancar el tercer joc i guanyar el servei. El següent torn de sortida era per a Sharon que el va aprofitar per avançar-se 1-3 al marcador. Ramona va reaccionar i va guanyar els següents jocs fins a empatar 3-3, i de nou va tornar a guanyar el setè joc per primer cop davant del marcador amb un 4-3. Torn de sortida per Sharon que amb una tirada de 180 es va deixar 8 punts de resta i va tancar a la següent tirada. Amb un 4-4 es jugava el decisiu joc de partit. Ramona sortia primer i va aprofitar l’avantatge ja que va ser la primera en arribar a la zona de tancament. Però la noruega amb 72 va fer dos setzes senzill i va fallar el doble vint, mentre Sharon amb 8 punts de resta va clavar el dard al doble 4 per guanyar el seu 7è Catalonia Open Darts consecutiu. 

 

La final masculina, inèdita a la història del torneig la va començar en Kevin Doets que va guanyar la sortida. Va iniciar el primer punt amb molt bon ritme amb un llançament de 135 punts seguida d’una tirada màxima de 180 punts que li va permetre guanyar el primer joc del partit sense donar opcions al rival. En Carles sortia primer al segon joc i després d’una tirada de 100, va fer el seu primer 180 i va tancar el el joc igualant el marcador 1-1. Al tercer joc Keven va guanyar amb la sortida a favor i al quart li va trencat el servei a en Carles. Amb un 3-1 en contra en Carles va reaccionar i amb una tancada de 108 punts va escurçar diferències al marcador. El jove holandès per la seva part no cedia i segui encertant tirades màximes de 180 que acompanyava amb 140es i va sumar els dos jocs següents amb un Carles en zona de tancada però que no va tenir opció a tirar. Tot i així el català no abaixava el braç i malgrat anar per darrera va sumar el seu tercer joc amb una tancada de 125 punts. Amb un 5-3 en Kevin Doets ho tenia tot de cara i amb un doble 14 va tancar el 6è joc per alçar-se per primer cop Campió del Catalonia Open.

 

Després de quasi vui hores de competició els campions del 8th CATALONIA OPEN son Kevin Doets -NET que ha guanyat davant del calellenc Carles Arola per 6-3 i Sharon Prins -NET que guanya el seu setè títol a Catalunya per 4-3 davant Ramona Eriksen en una molt emocionant final.

 

Tots els quadrants i resultats del 8th CATALONIA OPEN DARTS: al marge dret a la zona de descàrregues


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.