Cercar

Competicions Competicions World Darts

35è Swiss Open 2018: Martí Martí 2on i 5è en els dos individuals

Martín Martí ha estat el català més destacat al Swiss Open 2018: divendres va fer un tercer lloc a l'Open de Parelles amb en Gabriel Olivé, dissabte al Swiss Open 2018 cat.B va fer 2on i diumenge va fer 5è a l'Helvètia Open 2018 cat. C.

Per sisè any consecutiu Catalunya el Swiss Open ha comptat amb presencia catalana i una vegada més l'expedició ha assolit bons resultats. La tradició, per als esportistes catalans, de tornar amb les preuades medalles es manté, on gairebé tots els catalans que han participat a la doble cita internacional han pogut fer-se com a mínim amb una d'elles.

La Catalan Army, estava formada per quatre esportistes, Martín Martí, esportista del CD Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca i actual campió del FCD Anniversary Open 2017, Gabriel Olivé jugador del CD Baix Camp de Reus i actual sots-campió de Catalunya, Carlos Santano esportista del CD La Xarxa de Puig-Reig que s'estrenava en competició internacional fora de Catalunya i Tony Gragera del CD Olot, esportista amb més participacions internacionals als puntuables mundials.

Divendres es va celebrar l'escalfament amb un Open de Parelles, on els quatre esportistes catalans van començar a fer l'adaptació a les línies de tir i dianes de la competició. En Tony Gragera i Carlos Santano van lliurar a primera ronda i van ser eliminats a segona ronda per 3-1 davant una parella de suïssos amb els quals els uneix una gran amistat. Mentre en Martín Martí i Gabriel Olivé van lliurar també la primera ronda i van guanyar 3-0 les tres rondes següents classificant-se per les semifinals on van perdre al punt de desempat per 3-2 davant la parella local formada per Marcel Gugger i Tobias Anliker (veure resultats parelles).

Dissabte va ser el torn del Swiss Open, campionat classificatori per al rànquing mundial de categoria B. A primera ronda en Tony Gragera va perdre al set de desempat 2-1 amb Nico Wagner-GER. A segona ronda en Carlos Santano va ser eliminat pel suïs Benjamin Gribi per 2-0. A tercera ronda va ser en Gabriel Olivé que va perdre 2-0 davant del gal·lès Dean Reynols, cap de sèrie número u del torneig. Per la seva part en Martín Martí anava guanyant 2-0 als seus rivals i fins a la final de quadrant no es va creuar amb un cap de sèrie, John Scott (11) al que va guanyar també 2-0.- A la cinquena ronda va guanyar 2-0 al 6è cap de sèrie, Richie Edwards-WAL (6). A la sisena ronda, ja a quarts de final va guanayr 2-1 a Conan Whitehad-ENG (3), a semifinals va batre també 2-1 a James Hurrel-ENG (2), La final contra Michael Unterbuchner (4) va ser molt igualada en tots els jocs però l’alemany va fer-se amb la victòria final per 3-0, amb uns parcials a cada set de 2-1, 2-0 i 2-1 fent valdre guanyant la sortida en els seus jocs i amb un sol break, trencament de sortida sobre Martí.

Amb aquest resultat en Martín Martí assoleix el primer pòdium en el seu primer puntuable mundial fora de Catalunya i de categoria B. Recordar que el 2016 va guanyar el Catalonia Open (cat. C) i el 2017 el FCD Anniversary (cat. D).

El diumenge va seguir la tercera jornada de competicions amb l’Helvètia Open, puntuable de categoria C. A primera ronda en Gabi i Martí van ser els dos catalans que no van lliurar. A segons ronda en Tony Gragera va perdre 4-2 amb Sandro Wyss-SWI, i en Gabi Olivé 4-1 amb (5) Wayne Warren-WAL, mentre en Carlos Santano guanyava el seu primer partit en un open internacional fora de Catalunya i amb un 4-0 es va desfer del suïs Michael Tetkovic. Ja a la tercera ronda en Carlos va perdre al joc de desempat 3-4 davant Marcel Gugger-SWI mentre per la seva part en Martí Martí venia de derrotar al segon cap de sèrie del torneig, en James Hurrel-ENG i seugia endavant.

Va guanyar amb comoditat la final de quadrant, Ja a la cinquena ronda en Martí va guanyar 2-4 a Andy Bless-SWI (15) i a quarts de final va ser derrotat per la mínima de 4-3 pel gal·lès Nick Kenny que va acabar per proclamar-se campió de l’Open.

Martín Martí ha rubricat un molt bon cap de setmana a Suïssa, un segon lloc a parelles i individual, i un cinquè lloc. El català segueix en bona progressió per classificar-se aquest any per al Winmau Masters Mundial de dards a travès del rànquing de la Federació Catalana de Dards, el Destí Winmau 2018.

La nota negativa és que, per segon any consecutiu, l'expedició catalana no ha pogut tornar en diumenge com estava programat per culpa dels controladors aeris francesos.  Esperem que avui ho hagi cap altre entrevanc per tornar a casa.

A continuació detallem els resultats dels catalans, al marge trobareu els quadrants oficials i a la galeria les fotos de l'expedició (veure fotos).

Resultats:

SWISS OPEN PAIRS (divendres 8 de juny a les 20h)
1a Ronda - Last 64 - Best 5 legs
Grup-2 GRAGERA/SANTANO - bye
Grup-4 MARTI-SANTAMARIA/OLIVE-PEDROL - bye

2a Ronda - Last 32 - Best 5 legs
AESCHBACH/LIEB 3-1 GRAGERA/SANTANO
GOLDSMITH/PAGE 0-3 MARTI-SANTAMARIA/OLIVE-PEDROL

3a Ronda - Last 16 - Best of 5 legs: A.BLESS/L.CAMACHO 0-3  MARTI-SANTAMARIA/OLIVE-PEDROL
4a Ronda - Quarts de final - Best of 5 legs: MARTI-SANTAMARIA/OLIVE-PEDROL 3-0 A.LAZAR/T.SCHULZ
Semifinal - best of 5 legs:  T.ANLIKER/M.GUGGER 3-2 MARTI-SANTAMARIA/OLIVE-PEDROL
3er Lloc per Martí Martí i Gabriel Olivé que els suposa guanyar una Medalla i 150 CHF (130 Eur aprox)

SWISS OPEN 2018 Individual Homes (dissabte 9 de juny a les 10h)

1a Ronda - Last 256 - Best 3 sets, 3 legs
G-1 OLIVE-PEDROL, Gabriel-CAT - bye
G-6 SANTANO, Carlos-CAT - bye
G-11 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT - bye
G-15 WAGNER, Nico-GER 2-1 GRAGERA, Tony-CAT

2a Ronda - Last 128 - Best 3 sets, 3 legs
OLIVE-PEDROL, Gabriel-CAT 2-0 DALLI, Mark-MTA
GRIBI, Benjamin-SWI 2-0 SANTANO, Carlos-CAT
Stefan WYSS-SWI 0-2 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT

3a Ronda - Last 64 - Best 3 sets, 3 legs
(1)REYNOLDS, Dean-WAL 2-0 OLIVE-PEDROL, Gabriel-CAT
LAZAR, Alexandre-SWI 0-2 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT

4a Ronda - Last 32 (final de quadrant):  (11)SCOTT, John-ENG 0-2 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT
5a Ronda - Last 16: MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT 2-0 (6)EDWARDS, Richie-WAL
6a Ronda - Quarts Final: (3)WHITEHEAD, Conan-ENG 1-2 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT
7a Ronda - Semifinal: MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT 2-1 (2)HURRELL, James-ENG
Final - Best 5 sets, 3 legs: (4)UNTERBUCHNER, Michael-GER 3-0 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT


HELVETIA OPEN 2018 Individual Homes (diumenge 10 de juny a les 10h)

1a Ronda - Last 256 - Best 7 legs
OLIVE-PEDROL, Gabriel-CAT 4-0 DREYER, Benedikt-SWI
GRAGERA, Tony-CAT vs Bye
ANTANO, Carlos-CAT - bye
MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT 4-1 CONRAD, Thomas-SWI

2a Ronda - Last 128 - Best 7 legs
(5)Wayne WARREN-WAL 4-1 OLIVE-PEDROL, Gabriel-CAT
WYSS, Sandro-SWI 4-2 GRAGERA, Tony-CAT
SANTANO, Carlos-CAT 4-0 TETKOVIC, Michael-AUT
MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT 4-0 (2) James HURREL-ENG

3a Ronda - Last 64
SANTANO, Carlos-CAT 3-4 GUGGER, Marcel-SWI
Michel ROY-SWI 0-4 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT

4a Ronda - Last 32 (final de quadrant): Luis CAMACHO-SWI 2-4 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT
5a Ronda - Last 16: (15) Andy BLESS-SWI 2-4 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT
6a Ronda - Quarts de final: (7)Nick KENNY-WAL 4-3 MARTI-SANTAMARIA, Marti-CAT

Final: (7)Nick KENNY-WAL 5-4 (4)UNTERBUCHNER, Michael-GER

 

Segueix els resultats online a https://www.darts.ch/de/Swiss-Open/Swiss-Open-2018


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.