Cercar

Competicions Campionats de Catalunya

24è Campionat de Catalunya: CD Piritoño
Campió Nacional de Clubs

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la Sala Marià Fortuny de Ripoll el 24è Campionat de Catalunya de Dards que ha coronat als Campions Nacionals 2014. Amb aquesta competició la Federació Catalana de Dards finalitza una brillant temporada on la Selecció Catalana de Dards ha obtingut el millor resultat assolit mai en una Europe Cup i en Juan Robles ha estat el millor català en un Masters Mundial quedant en un excel•lent 49è lloc en el Winmau World Masters 2014.

El dissabte es va celebrar la primera jornada amb el Campionat Nacional de Clubs on han participat els sis millors clubs de dards de Catalunya. Aquesta competició es juga per equips on els diferents clubs han portat als millors jugadors i jugadores per lluitar pel títol final.

El format de joc és round robin, tots contra tots, jugant al millor de 19 punts on cada punt es juga al 501 Doble Out. En cas d’empat a nou punts la partida de desempat la juguen dos esportistes escollits pel capità de cada Club a un joc únic per parelles al 501 entrada oberta i sortida en doble.

La primera ronda de la competició es va començar a apreciar molta igualtat entre les alineacions presentades pels clubs i va arribar el primer partit que es va resoldre al desempat on el Club Dards Guardiola ha guanyat al Ripoll 9-10 en un maratonià partit. El CD La Xarxa de Puig-reig, el CD Piritoño de Malgrat de Mar i el CD Guardiola de Manresa començaven amb el primer partit guanyat.

A la segona ronda el CD Guardiola també ha guanyat al desempat, però aquest cop sobre l’actual campió de la Lliga Catalana el CD Piritoño, per la seva part La Xarxa Guanyava el seu partit i empataven a victòries a la primera posició. A la part baixa de la classificació el Lligues ADG.cat sumava la seva primera victòria mentre l’Esplugues CD i el CD Ripoll seguien sense guanyar cap partit.

Les rondes van seguir avançant amb les 10 dianes disposades i la igualtat entre els Clubs participants ha perdurat fins a la última ronda on tres clubs encara mantenien vivies les opcions matemàtiques per guanyar el títol nacional i els dos cuers, que es creuàven a la última partida, es jugarien per evitar la última posició.

Per una part el CD Ripoll, va guanyar al desempat contra l’Esplugues CD en la lluita per evitar la última plaça, en un partit molt igualat i emocionant desempat. L’equip local va clavar el dard al doble que els va donar la única victòria que els feia eludir la darrera plaça.

A la lluita pel primer lloc, el CD Guardiola va guanyar novament el seu partit al desempat, mentre el CD La Xarxa perdia contra el CD Piritoño, resultant un triple empat a victòries a  la primera posició.que es va resoldre per la diferència de jocs a favor i per tant va ser el CD Piritoño qui va proclamant-se per la mínima com a Campions Nacionals 2014. El Club degà dels dards catalans, el CD la Xarxa va quedar en segon lloc i el CD Guardiola ocupà la tercera plaça.