Cercar

Competicions Campionats de Catalunya

22è Campionst de Catalunya 2012: Laura Damont i José Sousa

 

Amb molta puntualitat i a pocs minuts de les 10 del matí ha donat inici el XXII Campionat de Catalunya 2012 a Salou. El mal temps i els ruixats han passat factura i la participació ha minvat en comparació l'edició de l'any passat, però els principals esportistes no s'han perdut la cita esportiva més important de l'any.

 

El quadrant masculí ha contat amb la participació de prop de 40 esportistes arribats de tot el territori català, repartits en un quadrant de 64 esportistes. Un any més s'ha jugat al millor de 7 jocs al 501 Doble Out, passant a la ronda següent l'esportista que primer guanyi quatre jocs.
 
Abans de l'aturada del migdia s'han jugat els quarts de final amb els següents resultats:
Gabriel Estirado 4-2 Gabriel Olivé
Doroteo Bermúdez 4-2 Enric Cid
José Sousa 4-2 Ignasi Basulles
Hilari Pons 1-4 Dani Zapata

 

La represa s'ha fet a les tres de la tarda a les semifinals s'han creuat els jugadors de l'Aigüestosses Club de Dards de Sant Andreu de la Barca en José Sousa i Dani Zapata, un partit molt igualat on el respecte entre ambdós jugadors ha esta present durant els primers compassos de l'enfrontament, finalment el partit ha estat guanyat per en José Sousa.amb un marcador de 4-3.
 
Per l'altre cantó entre els tarragonins Doroteo Bermúdez, del Club Dards El Vendrell, i en Gabriel Estirado del Club Dards Ciutat de Reus. Aquesta semifinal també ha estat molt igualada i disputada fins l'empat a 2-2,  quan en Doro ha estat més encertat als triples i dobles i s'ha pogut endur la victòria final per 4-2.
 
La final s'ha jugat sobre les quatre de la tarda amb en Doroteo Bermúdez del CD El Vendrell i en José Sousa de l'Aigüestosses (jugador portuguès establert a Tarragona) com a protagonistes. Els primers llançaments han donat molta confiança a en Sousa que amb tirades de 100 punts ha agafat prou avantatge per anotar-se els dos primers jocs. En Doro ha reaccionant guanyant el seu primer joc, però Sousa no ha abaixat els braços i ha seguit sumant tirades d'alta puntuació que no han estat contestades per en Doro. Finalment en José Sousa ha guanyat dos jocs més que li han donat la victòria final per 4-1.
 
D'aquesta manera en José Sousa s'ha proclamat Campió de Catalunya 2012, guanyat-se una invitació per al proper Mundial de Mestres 2013, però com que ja va guanyar-se una invitació al proclamar-se vencedor del 1st Catalonia Open Darts, la invitació passa per en Doroteo Bermúdez, que hi participarà per segona vegada consecutiva.

Classificació Individual Masculí:

1er. José A. Sousa
2on. Doroteo Bermúdez
3er. Gabriel Estirado
3er. Dani Zapata
5è. Ignasi Basulles
5è. Gabriel Olivé
5è. Hilari Pons
5è. Enric Cid

 

 

Laura Damont s'ha proclamat, per segon any consecutiu, Campiona de Catalunya 2012 després de quasi quatre hores de competició del quadrant de 16 esportistes femenines.
 
La competició ha començat amb algunes partides prèvies i s'han anat jugant les rondes fins arribar a les semifinals. La primera semifinal ha creuat Iolanda Riba, de Cambrils, i Maria del Mar Gonzàlez, de Sant Andreu de la Barca, on la jugadora tarragonina ha guanyat 4-1 amb molt bones partides.

Per l'altre cantó del quadrant han jugat Maria José Gómez i Laura Damont de Sant Andreu de la Barca, una partida força igualada malgrat un resultat de 4-0 a favor de Laura, que es classificava per jugar la seva tercera final del Campionat de Catalunya consecutiva.

La final ha començat sobre les dues de la tarda on Laura Damont ha començant força encertada en els seus llançaments i amb certa comoditat dominant el marcador i la partida sobre Iolanda Riba, que tot i així, ha esgarrapat dos jocs a Laura que ha acabat guanyant per un 4-2, d'aquesta manera Laura Damont s'ha proclamat Campiona de Catalunya 2012 per segona vegada consecutiva.
 
Classificació Individual Femení

1a. Laura Damont
2a. Iolanda Riba
3a. Maria José Gómez
3a. Maria del Mar González
5a. Àngles Brull
5a. Regina Miret
5a. Elena Bueno
5a. Mari Alfonso


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.