Cercar

Competicions Lliga Catalana - Divisió d'Honor

Inici LLIGA CATALANA 2023-24 Divisió d'Honor

El proper dissabte 18 de novembre de 2023 a les 16:30 hores, s'inicia la Lliga Catalana Divisió d'Honor 2023-24, la màxima competició regular on participen els principals Clubs de Dards de Catalunya. Per segon any consecutiu la competició comptarà amb dos grups a la Divisió d'Honor, el grup Groc i el grup Vermell.

Lliga Catalana FCD - Divisió d'Honor

A la Divisió d'Honor 2023-24 hi participaran un total de quinze equips, això suposa que es manté la línia ascendent  de creixement en aquesta competició per sisena temporada consecutiva. Des de la temporada 2017-18, amb set equips, fins a l'actual cada any s'han incorporat més equips a la màxima competició regular.
 
Aquesta edició s'han incorporat el CD Viladecans de Viladecans i el CD Les Roquetes que aquesta temporada han creat un club nou propi. Ambdós clubs compten amb esportistes que ja han jugat a la Lliga Catalana als quals s'han sumat noves incorporacions.
 
Aquesta temporada també hi participen el Club Dards La Xarxa, de Puig-Reig, que és el club degà dels dards catalans; l'Esplugues CD d'Esplugues de Llobregat que aquest any també hi participa amb un segon equip, el Riders EF; el CD Guardiola de Manresa, el  Lligues Adg amb el seu equips CD Olot, el Piritoño CD que aquest any juga a Cebrià de Vallalta i amb l'Equip Bar Tony's a Palafrugell, el CD Terrassa de Terrassa, el CD Baix Camp de Reus, el CEDSAB de Sant Andreu de la Barca, el Cossetans CD de Tarragona, el CD Goyos Sant Boi de Sant Boi de Llobregat, el CD Tarragona que aquest any juga a El Morell.
El CD TERRASSA defensarà el títol assolit la temporada passada i tots ells lluitaran per alçar-se campions de la Divisió d'Honor.
 
NOVETATS
La competició es juga els dissabtes a les 16:30 hores, aquesta edició s'avança 30 minuts l'inici.
Es jugarà tota la competició en dues dianes.
El format serà una de les novetats més destacades d'aquesta temporada, que després del procés participatiu (veure informació aquí) s'ha determinat un format de joc amb 25 partides en un round robin de cinc esportistes on cada partit és juga a dos jocs al 501 sortida oberta i acabat en doble o doble diana. Després es juga un partit de Parelles a dos jocs al 501 DO i un partit de Tripletes a un únic joc al 701 DO.


Acta partit: 
actes en format excel pdf (els dos formats es poden obrir amb "Google Docs" app des del mòbil).
Consultar un model d'acta complimentat aquí
 

Podeu trobar el reglament complert a Espai Federat / Reglament (accés directe al pdf aquí).
Cada club s'autogestionarà l'anotació, bé sigui amb pissarra o bé sigui amb format digital (tablet o ordenador a través del Nakka). Els que feu servir sistema digital i teniu dubtes, podeu contactar amb en Jonathan Martín del CD Terrassa abans de l'hora del partit i a la Federació per consultes o informació sobre el suport (tablet o pc).
 
Els partits de Lliga no es poden ajornar, en tot cas es mirarà d’avançar, sempre i quan el motiu sigui de força major. Per a ajornar un partit s’ha de comunicar amb 15 dies d’antelació a la FCD, informant en el mateix moment la data acordada entre dos equips implicats. En aquest moment la FCD procedirà a tramitar l’acceptació de la modificació. En cas de no fixar data, la FCD assignarà el primer dissabte/diumenge lliure, que no hi hagi competició FCD. Els dissabtes a la tarda que hi hagi rànquing FCD, no es poden celebrar partits de cap altre competició federada.
 
Un any més agrairem que publiqueu les fotos de les vostres partides i del tercer temps al facebook i Instagram per tal de poder il·lustrar i donar color a la jornada sota el hashtag #lligadards. Aquestes fotos agraïm que no hi hagin begudes que no siguin aigua o isotòniques i que amés les feu arribar al grup de capitans, per tal de poder-les compartir a les xarxes de la Federació.
 
El terminis de finalització de les competicions regulars aprovat en la darrera assemblea, va ser acabar la competició pels vols del 15-juny. Amb aquesta premissa i seguint el reglament general de competicions en vigor, hem establert que els equips inscrits es repartiran en dos grups, el Groc i el Vermell. Quedant un grup de 7 equips i un altre de 8 equips.

Fases regular de la competició. La competició consistirà en una primera fase de lliga a doble volta i una segona fase en un quadrant final:
Els partits es jugaran a 53 punts, cinquanta punts individuals, dos de parelles i un de tripletes. Cada punt és un joc, cada partit individual i parelles es juga a dos jocs al 501 D.O., és a dir, el resultat pot ser 2-0, 0-2 ó 1-1.
Fase Final. Un cop finalitzada la lliga regular, els 4 millors equips de cada grup es classificaran per al quadrant final, on els emparellaments es faran per sorteig* amb la condició que a la primera ronda (quarts de final) no hi poden coincidir dos equips que hagin jugat la fase regular al mateix grup.
El quadrant final serà a eliminació directe menys la ronda de quarts de final que serà a dos partits. Passarà ronda l’equip que guanyi dos partits o en cas d’empat, es resoldrà amb l’equip que hagi guanyat més jocs, en cas de persistir l’empat i si encara hi hagués empat es jugaria immediatament després de finalitzar el segon partit un set al millor de 3 jocs per parelles (escollides lliurement pel capità) on es centrarà a diana per decidir que comença el primer i, si fos necessari, el tercer joc.
La semifinal i final es jugaran el mateix dia a la seu del campió de la Lliga Catalana de la temporada anterior.

 
DIVISIÓ D'HONOR - 1a Jornada - 18 de novembre a les 16:30 hores
El sorteig es va realitzar ahir a les 16.30h, un cop es va iniciar la prova del Rànquing FCD i es van llançar les partides de la primera ronda. Per aquesta ocasió es va comptar la presència de presidents/es, capitans i representats dels equips participants, que van anar treien daus amb els números dels equips per emparellar-los en al primera jornada. 

GRUP GROC
bye vs CD VILADECANS
RIDERS EF vs COSSETANS CD
PIRITOÑO CD LA SALA vs CD LA XARXA
CD BAIX CAMP vs CD GUARDIOLA

GRUP VERMELL
CD LES ROQUETES vs ESPLUGUES CD
CD TERRASSA vs EQUIP BAR TONY'S
CD GOYOS ST BOI vs LLIGUES ADG
CD TARRAGONA vs CEDSAB

El llistat d'esportistes registrat per cada club ja estarà actualitzat al gestor de la Lliga Catalana abans de l'inici, fent clic sobre cada equip podreu veure els números de llicència dels esportistes amb els drets en vigor per aquesta temporada.  

El calendari complert disponible aquí (durant la setmana preparem la plataforma de gestió i estimem que dissabte al matí el tindrem disponible). El calendari es publicarà i s'anunciarem quan estigui completat

Un any més la web de gestió de la Lliga Catalana serà a lligadards.leaguerepublic.com, un espai gratuït on la publicitat no depén de la FCD.  Conèixer més sobre el funcionament de les estadístiques individuals i d'equip, classificació, previsió de resultats, màxima tancada, 180's, millor partida, actes de partits i molt més disponible aquí

Molta sort a totes i tots, gaudiu dels partits i els dards! #totsfemfederacio #femdiana #femesport
 


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.